Maak het groot verschil voor de kleine zaak!

Het is geen geheim, kleine ondernemingen zijn op zoek naar een tweede adem. Veel ondernemers hebben de afgelopen weken het beste uit zichzelf gehaald om de motor draaiende te houden. Er werden massaal webshops geopend, online workshops aangeboden en vernieuwende marketing strategieën toegepast. Op die manier verhuisden zij hun business naar jouw woonkamer. Maar wat kan jij doen om hen nog meer zuurstof te geven? 

 

De stem van een nieuwsbrief

Waar zijn ze mee bezig geweest? Wat hebben ze te bieden? Wat maakt hen uniek? Op al deze vragen krijg je een antwoord in een nieuwsbrief. Voor vele kleine ondernemingen is hun mailinglist ook hun doelgroep bij uitstek. Mensen die in hen geloven en meer willen te weten komen over hun producten. Je abonneren op een nieuwsbrief maakt het verschil. Je leert meer over de onderneming, leert de mensen kennen achter de producten en creëert een unieke band. Schrijf je in en ontdek! 

 

Spring op de e-commerce boot en koop online 

De winkels gaan mondjesmaat weer open. Maar na acht weken ‘in je kot’ blijven is het best een grote stap om weer de weg te vinden naar een fysieke winkel. Heel veel kleine zaken zijn daarom op de ‘e-commerce boot’ gesprongen. Je kan je favoriete lokale boetiek, plantenwinkel of bookstore  nu ook online terugvinden. Slechts met enkele kliks wordt een product naar keuze tot aan jouw voordeur geleverd. 

Op zoek naar het ideale cadeautje? Koop een gift card

 

Spread the word 

Kleine ondernemingen vinden hun kracht in hun netwerk tevreden klanten. Zij zijn voor hen een uithangbord voor kwaliteit, toegevoegde waarde en uniciteit. Een slagzin die vaak naar boven komt: ‘Sharing is Caring!’. Je kan echt het verschil maken door aan jouw eigen netwerk te laten weten hoe gelukkig je bent met je nieuwe aankoop of dienst. Die kleine post op je Instagram geeft die ene kleine onderneming weer voldoening voor al het bloed, zweet en tranen die zij investeren. 

Maak het groot verschil voor de kleine zaak. De consument, wij dus, worden de motor voor onze lokale economie. We onderschatten soms hoe één persoon vandaag het verschil kan maken in iemands business en ook leven.

 

Tekst: Roxanne Peeters